+36(32)522-000 titkarsag@szlmk.hu
Oldal kiválasztása

Bemutatkozás

Kedves Betegünk és Hozzátartozóik!

Először is köszönjük bizalmát, mellyel hozzánk fordult és reméljük, hogy itt tartózkodása végén gyógyultan és elégedetten távozik intézményünkből.

Kórházunk szakmai színvonalának elismerését is tükrözi, hogy 2017. júniustól a Semmelweis Egyetem gyakorló kórházaként részt vesz az orvos- és szakorvosképzésben és továbbra is biztosítja a helyi egészségügyi szakközépiskolások részére a szakmai gyakorlati képzést.

A Szent Lázár Megyei Kórház a Karancs hegy lábánál, festői környezetben elterülő, Nógrád megye meghatározó, európai színvonalú egészségügyi intézménye. Legfőbb céljának tekinti a tevékenységi körébe tartozó feladatok hazai és nemzetközi minőségi és környezeti követelményeket egyaránt kielégítő, ennek megfelelő színvonalú ellátását.

A kórház missziója: biztonságos, emberbarát környezetben, korszerű, magas színvonalú betegellátás, és a munkatársaink megbecsülése.

Az intézmény alapvető tevékenysége: a fekvőbeteg ellátás, járó beteg ellátás, szűrés és gondozás. Speciális tevékenysége keretében az egész megyére kiterjedő ellátást biztosít bizonyos orvos szakmai területeken (pl. ortopédia, fizioterápia, reumatológia, rehabilitáció, mammográfiai szűrés).

Valamennyi munkatársunk arra törekszik, hogy betegeink egészségi állapotát, munkaképességét, önellátását mielőbb helyreállítsa és gyógyulásuk maradandó legyen.

Kórházunk a megye legnagyobb intézménye, melynek alapvető feladatat, hogy Salgótarján és vonzáskörzete, illetve Nógrád megye betegeinek a kor színvonalának megfelelő, legmagasabb szintű egészségügyi ellátást biztosítson.

A rendelkezésre álló modern diagnosztikai készülékek, technikai eszközök és a személyzet szakmai tudása, tapasztalata a biztosítéka annak, hogy a betegek a gyors és pontos diagnózis felállítása után a megfelelő terápiában részesüljenek. A felépülés ideje alatt az egyedi diéta betartásában dietetikus szakembereink segítik betegeinket, akiket a hazabocsátás utáni időszakra vonatkozóan is az állapotuknak megfelelő életviteli és táplálkozási tanácsokkal látnak el. Minden betegünk / az ételt melegen tartó / korszerű, egyéni tálcás kiszolgálásban részesül.

Az intézmény dolgozóinak összlétszáma megközelíti az ezret. A gyógyító munkában az orvos és nővérállomány mellett több egyéb felsőfokú végzettségű szakemberünk is részt vesz. Minden kórtermünk rendelkezik fürdőszobával. A betegek minden nap – a Házirend szerint meghatározott időszakban – fogadhatják látogatóikat. Igen nagy gondot fordítunk a kórtermeink, folyosóink, gyógyító helységeink tisztaságára. Belső parkunk, virágaink sokszínűségével, növényeink gondozásával próbálunk egy kis otthon melegével kedveskedni betegeinknek, ezzel is növelve komfortérzésüket. A betegek lelki gondozása az egyházakkal való rendszeres kapcsolat által biztosított. Az ökomenikus kápolna napközben nyitva tart, az Istentiszteletek rendje meghatározott.

A kórházban büfék, fodrászat, ital automaták, hallókészülék bolt, optikai szalon, gyógyászati segédeszköz bolt működik. A gyógyító munka nyugalmáról és a biztonságról őrző-védő szolgálat gondoskodik.

Az ön felépülése a legnagyobb köszönet!

Elérhetőségek:
Telefon: 06-32-522-000

Telefax: 06-32-522-025

E-mail: titkarsag@szlmk.hu

Webcím: www.szlmk.hu

Az intézet felügyeleti szerve:
Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK)
1125 Budapest, Diós árok 3.
Tel.: 1 356 1522,
Fax: 1 375 7253
Postai cím: 1525 Budapest 114 Pf. 32.
Központi e-mail: aeek@aeek.hu

A törvényességi felügyelet szerve:
Állami Számvevőszék
Cím: 1052 Budapest, Apáczai Csere János u.10.
Tel: +36-1-484-9100
Fax: +36-1-484-9200
Postai cím: 1364 Budapest 4. Pf.54
Központi e-mail: szamvevoszek@asz.hu