+36(32)522-000 titkarsag@szlmk.hu
Oldal kiválasztása

 

Osztályvezető: Dr. Pasztuhov Ágoston – osztályvezető főorvos

Helye: A1 épület 5. emelet Nőgyógyászat, A épület 6. emelet Szülészet

Telefon: +36 32 / 522 000 a központtól kérje az osztályt

 

 

Osztályunk korszerű elvek alapján a szülészet-nőgyógyászati ellátás teljes spektrumát lefedi. Ezen túlmenően országos jelentőségű és elismertségű a nőgyógyászati onkológiai sebészet, azaz a rosszindulatú nőgyógyászati daganatok műtétes kezelése. Speciális szakrendeléseinken gyermek-nőgyógyászati, menopausalis, andrológiai ellátás is folyik. A méhfüggelék műtétek nagyobb részét laparoscopos úton végezzük.
Szülészeti részlegünkön 23 éve rooming in rendszer működik. Ez azt jelenti, hogy az újszülöttek a nap 24 órájában az anyukák mellett vannak. A teljes körű felvilágosítás mellett felkészítjük a kismamákat az igényszerinti szoptatásra. A szülést követő korai hazabocsátás igen közkedvelt a szülőnőink körében. Szinte a teljes várandóspopuláció már a várandósság elejétől osztályunk munkatársainak gondozása alatt áll. Kivételt képeznek a más kórházakból orvosi okok miatt hozzánk kerülő kismamák, akiknek az ellátása ez eredeti helyen nem volt megoldható.
Magas és országosan elismert a méhmagzatok ultrahang diagnosztikája. A vizsgálatokon szívesen vesszük a hozzátartozók jelenlétét is.

Szülés kapcsán lehetőség van egy vagy két ágyas szobában történő elhelyezésre.

A szülésszám osztályunkon az utóbbi évtől kezdődően emelkedő.

Áttekintve az elmúlt évek demográfiai adatait az intézet egy biztató tendencia kezd mutatkozni. közel 7%-os növekedés látható a szülések számában, és ellentétes irányú népmozgalmi változást, igaz valamivel kisebb mértékben a terhesség megszakítások terén.    Az elmúlt évben fejlesztésre kerültek a szülőszobai észlelő berendezések, három új komplex magzati-anyai észlelő monitort üzemeltünk be, köztük egy vezeték nélküli vízálló telemetriás egységet, ami nem csak nagyobb szabadságot ad a vajúdónak – nem kell ágyhoz kötve maradnia a vajúdás alatt – hanem még zuhanyozhat, vagy az új családbarát szülőszobánkban elhelyezett kádban is vajúdhat vele anélkül, hogy egy pillanatra is le kellene mondanunk a magzat életjelenségeinek megfigyeléséről, regisztrálásáról. A kényelmesen berendezett családbarát szülőszobán túl a másik három vajúdó helyiséget is komfortosabbá, otthonosabbá tettünk. Lehetőség van egyágyas kórtermet igénybe venni magasabb komfort fokozattal, külön vizesblokkal. A perinatális infekciók állandó veszélyének csökkentésére professzionális takarítógépet, korszerű, nagy hatékonyságú takarítószereket vásároltunk, valamint folyamatban van dolgozói zsilip kialakítása a szülőszobán, és a nővér öltöző higiénés elvárásoknak megfelelő felújítása. Saját erőből kezdődött meg az ápolási részleg komfortosítását minden kórteremhez külön vizesblokk kialakításával.