+36(32)522-000 titkarsag@szlmk.hu
Oldal kiválasztása

 

Osztályvezető: Dr. Halász Péter – osztályvezető főorvos
Helye: A épület 4. emelet
Telefon: +36 32 / 522 000 a központtól kérje az osztályt

 

 

A Traumatológiai osztály 2009.09.01-tői működik jelenlegi formájában. Három részlegből, traumatológia, ortopédia, és szeptikus csontsebészetből áll.
A traumatológia ágylétszáma 55, 28 férfi, és 27 női ággyal működik. Az osztály tevékenységi köre általános traumatológiai ellátás, illetve emelt szintű ellátás.
Az osztály vezetője Dr. Halász Péter főorvos, mellette 2 főorvos, 1 adjunktus, és 1 általános orvos végzi munkáját.
A Traumatológián 18 ápoló dolgozik, ebből 12 fő OKJ-s ápoló, 5 fő felnőtt szakápolói és 1 fő ápolási asszisztensi végzettséggel rendelkezik. Két gyógytornász is segíti a betegeket önállóságuk mielőbbi visszanyerésében.
A traumatológia beteganyag a sérülések széles skáláját tartalmazza: különböző törések ( konzervatívan vagy műtéttel kezelt törések, csípőprotézis beültetések, ), izületi sérülések, műtétek, ín-idegsérülések, kézsérülések, gerinc-és koponyasérülések, illetve gyermekek traumatológiai ellátása. Éves szinten az osztály 1800 fő körüli beteget ápol. A női oldal betegeinél az átlag életkor magasabb, a betegségek nagy részét a csípőtáji törések teszik ki, ennek oka nagy részben az időskorban előforduló osteoporosis. Kevesebb arányban fordul elő mellkas, koponyasérülés, felsővégtag-sérülés.
A férfi betegek, mivel tevékenyebbek a ház körüli munkákban, valamint munkakörükből adódóan gyakoribbak náluk a végtagsérülések.

 

Mottónk:

” Embernek lenni pontosan annyit jelent, mint felelősnek lenni. Érezni, hogy a kővel, melyet elhelyez, a világot építi tovább. “
( Antoine de Saint-Exupéry )